Huisartsenposten Amsterdam

Huisartsenposten Amsterdam communiceert optimaal met patiënten én eigen medewerkers.

Over dit project:

Bij Huisartsenposten Amsterdam wordt de triage (het inschatten of de patiënt met spoed onderzocht dient te worden) verzorgd voor meerdere posten. Op de locatie waar de telefoontjes van patiënten binnenkomen, was behoefte aan een scherm waarop interne berichten en mededelingen getoond konden worden. Daarnaast moesten alle locaties waar patiënten komen voorzien worden van nieuwe schermen en een nieuw systeem. Er draaide reeds een narrowcastingsysteem, maar dit systeem vroeg veel onderhoud en was niet gebruiksvriendelijk. Met tot gevolg dat dezelfde uitzending maar bleef draaien en niet (meer) actueel was.

Na een aantal gesprekken met diverse narrowcasting leveranciers, kwam Huisartsenposten Amsterdam bij Wachtkamerschermen® uit. Ze vonden dit systeem het meest gebruiksvriendelijk overkomen. Daarnaast werden de contacten met de accountmanager als prettig en helder ervaren. De doorslag werd gegeven toen ze zijn gaan kijken bij Huisartsenpost Amstelveen, die al enige jaren tot volle tevredenheid werkt met Wachtkamerschermen®.

Huisartsenposten Amsterdam zet één scherm in voor de interne communicatie. Op dit scherm wordt informatie getoond die alleen bestemd is voor de medewerkers zoals assistenten en huisartsen. Daarnaast hangen vijf schermen in ruimtes waar patiënten wachten. Het belangrijkste doel van deze schermen is het creëren van begrip waarom sommige patiënten iets langer moeten wachten dan anderen. Daarnaast wordt er informatie getoond over hoe een huisartsenpost werkt en wat de huisregels zijn. Deze informatie wordt afgewisseld met het actuele nieuws, de weersverwachting en interessante wetenswaardigheden. Zo wordt de wachttijd ‘verzacht’ en zien patiënten die iets langer moeten wachten een gevarieerde uitzending, waarbij de kans op herhaling minimaal is.Datum: Dec 2017

Klant: Huisartsenposten Amsterdam

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Amsterdam, diverse locaties

Partner: ,Gerelateerde Projecten