Gezondheidscentrum Lunetten

Het Wachtkamerscherm® weet patiënten voor langere tijd te boeien.

Over dit project:

Wijkgezondheidscentrum Lunetten staat midden in de wijk, letterlijk en figuurlijk. In het gezondheidscentrum zijn meerdere disciplines te vinden zoals huisartsen, fysiotherapeuten, psychosociale hulpverleners en een apotheek. Wijkgezondheidscentrum Lunetten probeert zorg en dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de gezondheidsproblemen van de wijkbewoners en hun vragen. De patiëntengroep die het gezondheidscentrum bezoekt, is breed. Daarom werd er gekozen voor een Wachtkamerscherm® om deze brede doelgroep te informeren over allerlei zaken op het gebied van gezondheid, klachten en de zorgverlening in Nederland.

Het Wachtkamerscherm® bevalt goed: “Via ons Wachtkamerscherm® kunnen we op professionele manier de patiënten voorzien van informatie en leuke weetjes, zonder de hele wachtruimte vol te hangen met posters en brieven op het prikbord. Tevens gebruiken we het Wachtkamerscherm® om nieuws over ons gezondheidscentrum, huisregels en informatie van Thuisarts.nl te tonen. We willen hiermee het gevoel van ‘het lange wachten’ wegnemen bij de patiënt.”

Volgens het gezondheidscentrum kijken patiënten in de wachtruimte veel naar de uitzending. In de uitzending is een afwisselende mix gemaakt tussen (stilstaande) berichten, afbeeldingen en video’s of animaties. Hierdoor wordt het aantrekkelijk om naar het scherm te kijken en kan het scherm de patiënten voor langere tijd boeien: “Een enkele keer stelt een patiënt een vraag over iets wat voorbij is gekomen tijdens de uitzending. Hieruit maken we op dat de uitzending goed bekeken wordt en dat de informatie die we geven duidelijk is voor de patiënt. We zijn erg blij met ons scherm en het voldoet precies aan de verwachtingen!”Datum: May 2019

Klant: Gezondheidscentrum Lunetten

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Utrecht

Partner: ,Gerelateerde Projecten