Huisartsenpraktijk Bergentheim

Wachtkamerscherm® voor én (mede) door patiënten

Over dit project:

Huisartsenpraktijk Bergentheim maakt al enige jaren gebruik van Wachtkamerschermen® en inmiddels kunnen ze niet meer zonder! Het scherm vervult een belangrijke functie in het voorlichten en informeren van patiënten, waarbij de huisartsenpraktijk een afwisselende mix maakt tussen leuke educatieve filmpjes en tekstberichten. Ook de informatie van Thuisarts.nl wordt op het scherm getoond.

Ieder kwartaal wordt de uitzending aangepast met seizoensgebonden informatie. In het voorjaar komt er bijvoorbeeld informatie voorbij over pollen en hooikoorts en in het najaar worden patiënten gewezen op Stoptober (landelijke actie in oktober om 28 dagen te stoppen met roken).

De huisartsenpraktijk merkt dat patiënten positief reageren op de uitzending. Er worden vragen gesteld over onderwerpen die op het Wachtkamerscherm® voorbij komen. Patiënten die vaker naar de praktijk komen, reageren verheugd op nieuwe content zoals video’s of animaties. Daarnaast tonen patiënten betrokkenheid: ze melden bijvoorbeeld aan de balie dat een bericht niet meer actueel is, omdat de datum verlopen is. De uitzending komt dus echt tot stand voor én (mede) door patiënten. En dat maakt het Wachtkamerscherm® onmisbaar voor Huisartsenpraktijk Bergentheim!Datum: Oct 2018

Klant: Huisartsenpraktijk Bergentheim

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Bergentheim

Partner: ,Gerelateerde Projecten