Medisch Centrum Czaar Peter

Wachtkamerscherm® maakt deel uit van extra service aan patiënten.

Over dit project:

Medisch Centrum Czaar Peter maakt al sinds 2013 gebruik van Wachtkamerschermen®. De aanleiding om contact op te nemen met Wachtkamerschermen® was dat deze praktijk zich wilde onderscheiden in hun serviceaanbod richting patiënten. Via Zorgverzekeraar Achmea kon het predicaat ‘PlusPraktijk’ behaald worden, maar dan moest de praktijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Eén van die voorwaarden was dat de praktijk zou beschikken over een narrowcastingsysteem dat door de praktijk wordt ingezet om informatie over de praktijk te delen en voor het tonen van gezondheids- en zorggerelateerde informatie zoals bijvoorbeeld een gezonde leefstijl, (gezondheids)klachten of de mogelijkheid van zorgbemiddeling.

Een tweede voorwaarde om een ‘PlusPraktijk’ te worden was het maximaal ondersteunen van patiënten bij het vinden van informatie over de werkwijze en medewerkers van de praktijk. Hierbij spelen zowel de praktijkwebsite als het Wachtkamerscherm® een belangrijke rol. Via het Wachtkamerscherm® worden bijvoorbeeld de openingstijden en spreekuren vertoond en de medewerkers voorgesteld.

Het Wachtkamerscherm® bij Medisch Centrum Czaar Peter wordt ingezet om de aanwezigheid van behandelaars te tonen, praktijknieuws te communiceren en de wachtenden te ‘entertainen’, ofwel de wachttijd te verzachten. Om de wachttijd te verzachten worden bijvoorbeeld het weerbericht, het actuele nieuws en diverse video’s van o.a. Thuisarts vertoond. Patiënten reageren positief op het Wachtkamerscherm® en de uitzending wordt volgens het medisch centrum goed bekeken. Patiënten zien bijvoorbeeld op het scherm welke behandelaars er aanwezig zijn voor het spreekuur en geven op basis van deze informatie hun voorkeur aan. Ook de video’s van Thuisarts worden zeer gewaardeerd door patiënten omdat deze inspelen op de actualiteit of het jaargetijde zoals de griepprik of hooikoorts.

Medisch Centrum Czaar Peter vindt het belangrijk dat de narrowcasting uitzending geschikt is voor alle leeftijden. Daarom staan er ook leuke dierenvideo’s in de uitzending, speciaal voor kinderen. Met de investering in het veelzijdige narrowcastingsysteem van Wachtkamerscherm® is het serviceniveau richting patiënten sterk verbeterd en kan dit medisch centrum zich onderscheiden door o.a. een optimale patiënten communicatie.Datum: Jan 2019

Klant: Medisch Centrum Czaar Peter

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Amsterdam

Partner: ,Gerelateerde Projecten